HORIBE
Brewing Coffee GUIDE
커피 브루잉 방법
1. 분쇄한 원두 24g(두잔 기준)을 필터에 넣어줍니다.
2. 필터 외곽으로 물이 가지 않도록 분쇄된 원두 중심에서부터 바깥쪽으로 물 40ml를 천천히 부어 원두를 적셔줍니다.
3. 원두가 부풀어 오를 때까지 30초 정도 기다려줍니다.
4. 첫번째 200ml / 두번째 280ml / 세번째 320ml 까지 간격을 조금씩 두고 물을 부어줍니다.
5. 커피가 진하다면 기호에 따라 물을 더 추가해주시면 됩니다.
1. 분쇄한 원두 24g(두잔 기준)을 필터에 넣어줍니다.
2. 필터 외곽으로 물이 가지 않도록 분쇄된 원두 중심에서부터 바깥쪽으로 물 40ml를 천천히 부어 원두를 적셔줍니다.
3. 원두가 부풀어 오를 때까지 30초 정도 기다려줍니다.
4. 첫번째 200ml / 두번째 280ml / 세번째 320ml 까지 간격을 조금씩 두고 물을 부어줍니다.
5. 커피가 진하다면 기호에 따라 물을 더 추가해주시면 됩니다.
How to brew coffee
1. Place 24g of ground coffee (enough for two cups) into the filter.
2. Slowly pour 40ml of water from the center of the grounds outward to moisten the beans, making sure that no water goes outside the filter.
3. Wait 30seconds for the beans to swell.
4. Pour water in small increments: 200ml for the first shot / 280ml for the second shot / 320ml for the third shot.
5. If your coffee is too strong, you can add more water according to your preference.
1. Place 24g of ground coffee (enough for two cups) into the filter.
2. Slowly pour 40ml of water from the center of the grounds outward to moisten the beans, making sure that no water goes outside the filter.
3. Wait 30seconds for the beans to swell.
4. Pour water in small increments: 200ml for the first shot / 280ml for the second shot / 320ml for the third shot.
5. If your coffee is too strong, you can add more water according to your preference.